BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Posting2 ting ting tinggg :)

Monday, May 30, 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST !!!

amboi  . sakan tersenyum dengar nama contest . ecehh , budget ada orang tengah snap pict kao lhaa tuu .  nak senyum shiny shiny nampak gigi . ! hihihee . karut betul kao ena . adehh .. back to the topic . nak join contest baek neh . whoaa ! tengs banyak banyak too BELLA si chomel tembum , sebab da tag kite ! .. fuuhh . sakan tol awak senyum .. tuu betol betol senyuman kegembiraan tuu dear . HIHIe . u are soo CUTE !  

adiaH dia serious best gila ! POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.  kao adaa ?!  kalo tade meh kite join contest neh ramai ramai . 


CONTEST APE NI?

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah.
 Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/


2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html
5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall


taraaa ! senang jew kan syarat dia . jangan pening pening banyak fikir lagi. meh belek sume gambar yang ada . cari yang paling ceria .. weeeee ~~~







nahh . neh lhaaa senyuman beluncas yang ta luput dek zaman kata orang tuaa . .. hihikkss 
oke . ngaku jew lhaa . pakai webcam lappy jew pict neh . aishhh .. time neh mengular tahap dewa . tengah praktikal time neh . boss suruh jual P1 WIMAX ? how come u boss . campak kami suruh jual internet . 

napa  letak pict neh ? . nak bukak pekung sendiri ? . nak tunjuk size lengan yang XXL tuu !? , takot ta  . takot taa .  ** tumbuk orang sedap tuu . ngauum ! hehekkehek . joking ...  masa duk snapping neh  , muka da payau jew tahan malu  . orang duk pandang pandang ,  da lhaaa booth kami betol betol depan mcd . tengah tengah dunia tuu jugaa lha aq buat hal gelak gelak depan lappy . sakai pun ada  . HAHAH !  dahh dah , tutup molot  . gosok mata . terima lhaa kenyataan , aq memang begituu .. nyott nyettt ~~


lastly , nak tag kepada 3 insan terpilih . whoaa ! take a look .. 





selamat yaaaa ^_^


Sunday, May 29, 2011

kaki kena jahit ? ahhh tanak !





auuuchhh !  naseb aq ta bertuah  harini . pagi pagi da dapat bala . celik mata pagi pagi nak cari rezeki  . tapi ta fasal fasal  bala da menanti . kaki aq tersiat kulit . ! sakett nokks ! .. ergghhh .. asek kat bahagian kaki jew yang dapat malang . ada bau malang kat situ agaknya ,,

husshhh ...  oh goddd . )): sedihhh tahu . masa baru sampai tempat kerja , terus tertimba bala .. terlanggar besi pintu . dala besi tuu ada sumbing dia . tajam ouh ! saked sangat . meraung aq minta tolong .  besaa sangat luka neh . kalo p klinic . compem lhaa kena jahit !!! . ta sanggup aq ngadap benang dan jarum doktor tuu . lastly . membe2 kerja juga jadi bidan terjun kena balut luka aq . darah ta payah cakap  lhaaa . macam askar pergi berperang . penuh darah kat selipa . ergghh ! . kesian kao samad . pegang darah aq , bersihkan luka aq . balutkan  ..  aniway . tengss alot untuk kao . ! kao jew yang sanggup tenung luka aq neh lama2 . yang laen da angkat bendera putih daaa . 





hayyyyaa .. bersepah sana sini darah aq , nak kerja pun pakai selipa terpaksa .  




ada lhaa sikit bahan bukti kalo ada yang ta percaya aq lagi injured neh kan . 




blood cant stop bleeding .. erghh . sakett ..  **sila abaikan selipar buruk tuu . kihkihhh 











afta change my bandage ..



see . da macam orang putus jari kaki kan . choiii ! molot . doakan aq cepat sembuh kay , aq perlu doa dari kalian . aminn.~~~







bila saket saket neh . da ta buleyh nak senyum manes . bila senyum jadi masam jew , jum lhaa teman aq makan asam same sameee.. ((:

Friday, May 20, 2011

ta payah baca entri neh ...






peminat . aq sedaang terbang khayal dan leka bersama masalah  . masih mencuba melepaskan semua masalah tuu pergi . biaa dia pergi jaoh ! . shuuhhh2x ! 




:((





cuba untuk tersenyum kembali . 





trying very hardd . >_<












kan da cakap ta payah baca entri neh . aq buat kalian hilang mood . sorry ..

Saturday, May 14, 2011

STEAMBOAT BUAT AQ LEBAM

korunk suka steamboat ? suka ? memang hantu steamboat ? hhaaa . give me 5 ! aq hantu makanan seafood oii ! oke . last day , aq cuti kerja . then pergi lhaa penuhkan perot makan steamboat . deal punya deal . last2 2 kereta gerak .seronok ! saat tuu , aq da  lupa da segala petua petua pantang larang aq . da ilang da diet diet aq . paling ta bole terima . diorunk kate aq bela saka !. ohoiii . saka rimau lagi .  mana tak nyaa . aq makan paling banyak . 2-3 round aq bedal . diorunk awal awal da mencungap da . tuu lhaa korunk . sapa suruh minom aer banyak . korunk kenyang aer jeee tu . HAHAH . rugi rugi ...isshhk3x!  aq makan sampai sempit da perut aq neh . errk ~~ last last  aq pun mencungap . fuuh fuuhh ! . nak tengok steamboat dia yang best tuu , aq sure korunk pun rambang mata kalo da datang tempat tuu ! , 




macam biasalhaa boss . sebelum gerak . posing posing duluuu ((:







lapa lapaaa . cepat lhaaa -.-'





pose with exora . bukan yang tudung tuu nama dia exora ! . ish korunk nehh .  tapi kereta tu exora ! , HAHA sedap kao nek kete besa . aq bole buat tarian dalam tuu . wweee ~~ ( next to me , dak cumel , FYRA )




nak makan ke nak senyum ? 











mirul . fyra . suhada  ((::












gn amoi . tapi da convert masuk islam . alhamdullilah . 









kalian tengok . tengok stemboat dia ! . bertingkat tingkat nyah ! tuu brader tuu pun duk termenung tercengang tengok makanan . **sorry bang , gambar di ambil tanpa kebenaran .










neh bahagian udang udang . ketam . kupang . kepah n sume sume lhaa adeq beradik seafood . ! korunk makan lhaa sampai terbarai ! .






haaa  pilih jangan segan segan , segan lapaaaa nati . ^_^








gendang gendudd tali kecapi . kenyang perot senyum  nampak gigi ! ::D










here we go ! neh lhaa tempat dia .. berbaloi sangat2 bagi aq  kalo makan kat sini , rm18 satu kepala . makan sampai kenyang . no limit ! . dessert , aer sume disediakan . nak makan sampai lebam pun tade orang mara ,  makanan dia pun fresh2 , udang yang aq amek  , masih melompat lompat ouh ! . idup lagi . isssh . sedap lhaa , tippp toppp makan kat situu ,,






pas makan , ingat nak tengok cerita KONGSI , tapi tade rezeki , ticket sume FULL ! fuuh memang layan abes lhaa cite uh kan kalo dapat tengok time tuu . ta dapat tengok movie . dapat snap pict sikit pun jadi whuttt , :P











fer sure , lepas neh nak p sana lagi , confirm ! oyeahh ., sapa yang nak join tuu . jum jumm , kite buat trip kite pula p sana , cun ??  kite makan sampai terbarai . sapa makan paling sikit , kena denda ! . HAHAHHAHA . ada berani . ?? 






ngauuummm ! . ~_^











Wednesday, May 11, 2011

CONTEST HARI IBU




see the contest ? then buad kali ke berapa dunno .. telah di tag untuk join contest  heyy banyaknyaa dapad invitation join contest en , tapi menang nyaa bile tah .. HAHA . not funny ,, erk ! oke .. tanak banyak bebel . firstly tengs to ECAH  sebab da tag ,n she's still remember me where ever she are , babe . sorry kay ta dapat p kenduri kao last day   . kao pun tahuu en aq abes prktikal kol 10 dat time , 




back to the contest . . telah di anjurkan oleh ci cantek maness CIK ASMIDAR  bersama best partnernya ,  ECAH . then letakkan lhaa pict gojes u all with ur mum .. here u are ! .. 






Kamariah Binti Buang with si tembum Nurul Azrenna Binti Mislan ((:






 tade lhaa gojes sangat pict neh .. tapi aq suke tengok senyuman mak aq tuu ,, btw . neh freshhy pict oke . time neh aq bawak mak p makan kenny rogers , Plaza Angsana . JB sempena hari ibu  .. . n i got 20% diskaun .  cissss , bole lhaa dapat diakaun . da sah sah  aq staff kat stu ,hihiee , korunk nak juga diskaun ? mehh meh bodek aq dulu  .. HAHHA . joke joke ! .. 



tapi en . sumpaa weyh . time 8hb tuu . aq tengok rata rata semua orang berjalan bawak mama diorunk . ada yang bawak p makan  , ada yang belanja mak diorang shoping  , ada yang buat surprise , ada yang papah mak diorunk yang da ta larat tuu jalan sambil pegang tongkat . soo sweet oke ! baeknyaa kalian !  ta semua masih ada ibu en  , selagi dia ada , ta salah kite buat yang terbaek untuk dia , bahagiakan dia , senangkan hatie dia . nati aq nak buka blog aq neh depan mak aq  , then tunjuk contest neh . mesti dia tersenyum lagy . senyuman dia tuu lhaa yang paling aq suka tengok . senyuman wanita yang paling manes dan ta pernah kenal erti jemu besarkan kami . sayang mak sangat sangat mak ! .. 




to my genduddd . Aiman Fikri Abdullah  ... dear , saya nak latih diri saya jadi macam mak saya taw ! .. saya dah jadikan mak saya tuu idola saya . wuuuu ..  dan paling penting . saya nak belaja jadi garangg ! , AUUMM ! nati senang nak mara anak anak awak kalo diorang degil macam awak  ,kihkihh . 





lastly , nak tag kat 3 orang cumel : 

- SARA

oke .  done . yang laen tuu , kalo nak join ,, sangat lhaa di alu alukan yeee . ta salah berkongsi hadiah kan . ((:

Friday, May 6, 2011

CREAMMY NYUMMY DAY

 



harini tekak aq gedik semacam minta mahu makan kek choclate . merengek rengek mahu kek choc ! .. da serupa baby merengek minta susu . fine . akhirnya 'mereka' mengalah  . kami donate sorang rm10 . then beli kek choclate yang sangat nice tuu . ta mahal pun ,rm58 jee . oke . bila kek da depan mata . nak buat kerja pun ta keruan . tergugat iman ku . duk telan aer liuq jee . sakai kan .  sementara nak tunggu detik potong kek tuu , men lhaa kuiz jawap teka teki dengan supervisor aq . yang dapat jawap . dapat adiah ferrero rocher sebijik , sokay lhaa sebijik , dari tade . en ! then sapa yang ta dapat jawap langsung . ada denda .! gila seyh ! at the end . aq lha yang paling sengal ta reti menjawap soalan yang diberi . erggh ! ehh cop copp .. bukan aq sorang . tapi aq berduet dengan lagi sorang mangkuk ayun macam aq juga . HAHA . denda dia . nak tahuu  ?  haahh ! amek kao . aq yang cipta rule . aq yang kena , neh lhaa namanya ,. makan dek tuan , denda dia . kena sapu cream dekat muka partner ! gosshh ... kelakaaaa ! ... :DD



nak tengok aq jadi  zombie . meh klik vdeo neh ... korunk tengok lhaa sampai abes . erk !

|
|
|
v


video


sumpaaa weyh kelaka time neh ,, penat aq gelak
ta sampai hatie sebenanya nak tepek cream tuu kat muka partner aq tu . 

adehhh . bole pula spontan men game neh ,,  asalnya nak makan kek jee . tapi bole terlajak pula men game bukan bukan smpai menjerat diri sendiri .. ciss ~






dan neh lhaa antara budak budak  sakai  kenny rogers ..







kami kami .. ((:








kek yang buat aq jadi macam bayi kecil . merengek je minta kek ( nak beli sorang ta mpu . kena donate2 . hihiee )







neh sume supervisor aq punya keja , hias meja macam nak buat candle light dinner ! 






eh beluncas pakai tudung ,, yee aq pakai tudung time kerja , sebab aq ta reti nak sanggul rambot , siyes ta reti ! . nati terbuka blek kalo aq sanggul . aq bese pakai sepit jee . tapi mana bole sepit kalo nak pakai cap en ..   so better pakai tudung . kang takot juga guest ada jupe rambot dalam ayam kang , hihikkss .









friends 4eve ,. zul , zainy . rustam ,. beluncas . wan . ^_^




kalian , fer your information .. aq partime kat kenny rogers roasters plaza angsana skrg neh ., so sapa yang dekat tuu . da ta reti reti ?!,, mai ler singgah ,, korunk punya pasal . aq bagi diskaun 20% oke ! . waaah ! .. 
kalo nak di ekotkan , da 3 tahun aq kerja kat sana . since form5 , tiap kali ada cti sem or whateva ,, mmg aq kerja situ .. tuu lhaa lubuk cari makan aq . HAHA ! dan aq sayang kawan kawan kat sana ! .,managemant dia terbaek . every month manager bawak staff pergi makan lua ., manager dengan staff bergurau , bercakap , da macam membe2 . sumpaa sempoi gilaa . 



dan paling aq suka . hari hari makan ayam panggang sampai muka aq pun da macam ayam .. adehhhh ~


:))



Sunday, May 1, 2011

BACK FROM DUNGUN .. weeeee ! :))

whoooaa ! alhamdulilah . im back from dungun , terengganu , dapat jupe dak tembam ! punya lhaa rhenduu  . 3 bulan kao , aq ta dapat picit pipi dia tuu .  sumpaa banyak gila cubaan yang datang before dapat pergi sana . da menanges teresak esak neh haa . mata da bengkak bengkak hasil pengeluaran air mata yang ta terkawal . tapi tuu lhaa orang cakap . setiap yang berlaku . ada hikmah dia . hikmah dia ..... aq dapat balek jb gn dak tembam . *ceehh tade kena mengena . HAHA ! mishu lhaa tembam  ,  ta puas gelak gelak dengan sayang , tadi kat larkin . saja jew saya buat 'senam earobik' , sampai terkangkang2 . HAHAHAHA ! comel en . adehhh , apa lhaa kasot neh . ( kasot juga yang disalahkan ) licin sangat ouh ! terkangkang aq jatoh depan kedai makan tuu . malu ta payah cakap lhaa , rasa macam nak sumbat pil lupa ingatan kat sume orang yang nampak aq jatoh tadi . sengal ,  malu tahu ! 






maaaf kalian . untuk kali neh . tade snap gamba punn . 

no camera plessss . 

whut ??? no camera ? kao gila ! 

weyh neh ena lhaa . bergamba itu bukan harus . tapi wajib oke ! so jum besarkan mata anda .. 



8-)
















neh lhaa romeo & juliet untuk hari neh . watak utama . nengok uh muka tembam . macam nak suruh tarek hidung dia en . hihiee 








pelamin pengantin . tapi time neh pengantin otw . 








haa , pengantin da sampai punn . yang baju sedondon tuu lha pengantin . senyum lebar jeee . :D









hahah . oke . aq tipu . nehh haa pengantin yang comel tuu . swett jew mereka . kenal kat twitter . swet en . akhirnya ke jinjang pelamin . 









mereka kelihatan sedih apabila diumumkan tidak dapat duduk di atas pelamin pada hari tersebut . eggh ! tape yunk . nati kite kawen , kite duk atas pelamin sampai malam taw ! . ahahahaa ..











candid ! awat teruk sedih benor muka aq . saba naa ,. next time , turn kao pulaa . kihkihh .










oke oke . dapat bunga pengantin pun bole buat aq senyum lebar whutt . 








with queen of the day ! comel sangat dia . she is she , sumpah ! aq ta pena nampak pengantin yang bole relax relax tenang ketawa gelak gelak . sambil layan tetamu sementara tunggu pengantin laki datang .tadenyaa nak duk bilik control ayu, sempoi gila !  aq sayang kao lhaa kak munie ! 











bersama senior yang da setahun ta jupe .will  mish u abg  uda ! abg man ,  kak kema oso !










turut memeriahkan majlis . kechick ,,,








bulat ,,









dan tembam sayanggg ! ^_^
 ( ttuuu baju tembam , baju yang buat aq fenin nak cari kaler dia , hihiks tapi sokay laa . ada lhaa nampak sama en kaler dia dengan baju kurung aq )









berkata dalam hatie : " nak belaja pandai pandai . cari kerja bagos ,kumpul duet . dan kawen dengan tembam , amin ....insyaAllah !"









 ** tembam janji nak datang jb lagi sambut bufday saya bulan 6 nati . just waiting fer u sayanggg .. love love love n alott of love :))