BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Posting2 ting ting tinggg :)

Wednesday, April 27, 2011

ALL DONE !






done cari baju untuk dak gendud tuu . done cari hadiah untuk bakal pengantin . done atur waktu cuti . sekarang hanya hitung waktu untuk berangkat ke terengganu .




sumpah . gembira gilaa ! :DD







nak senyum lebar lebar . 




:))





ngeeeee .....






 jumpe gendud dulu . bagi baju . afta dat terus gerak ke teratak pengantin . ta saba nak tengok muka comel pengantin . ta saba nak tengok pelamin yang dihias indah . ta saba nak rasa masakan orang terennganu lagi . selepas hampir 5bulan ta rasa air tangan orang terennganu . oke .aq mengaku .  rendu nasi kerabu ! rendu keropok lekor . rindu coconut shake kat pasar malam . tapi paling ta bole tahan . renduu nak tengok muka dak gendud tuu ! nak gurau dengan dia lagi . nak ketawa ketawa . nak buat crecoo . nak buli dia . nak tarek  hidung dia yang mancung tuu . yee . memang mancung . ta macam aq . hidung bengkok macam ular kena palu . HAHA ! 



tapi !!!  tiket belom beli . ergh . ada sapa sapa yang baek hatie . ? tade ? oke . aq beli sendiri . 




**nantikan kemunculan gamba baru oke ! korunk duk tenang tenang je . doakan perjalanan aq jumaat neh selamat pergi dan balek .  

Tuesday, April 26, 2011

CUTE COUPLE CONTEST



wah wah wahhh  , sangat lhaa cute kan DEY ALL berdua neh . ! suka tengok . sweett ouh , sebelum tuu . nak bagitahu . aq telah di tag oleh si jelita FATIN AMEERA beberapa hari yang lepas . tapi baru berkesempatan join dan buat entri pasal contest neh . terok en aq . tapi sokay lhaa . at least aq join jugaa whut . oke oke . tanak banyak cakap lagi . nak cepat cepat buat entri ! jujo aq bilang sama kalian . aq da tade gamba lagi ouh . gamba sume dalam fon aq yang rosak tuu . :((  card reader pula buat hal . da ta bole nak transfer . yang ada neh pun saki baki pict yang tercicir ada dalam pendrive . alahai kesiannn ..aniway . aq cuba oke ! 







KEJAP EAA ....











EMMM .. 













HAAAAA ! ..














tuu nampak ! hahai ., dua dua buat pelik . time neh tersangat lhaa spontan . aq saja usik dia . dia melayan dan melayan . nahh CRECOO COUPLE ! . HAHA  . masa neh bulan puasa .(nampak tuu bertudung , muslimah en saya , sejuk ta mata awak pandang , hehe )  time neh baru jew habes berbuka dengan rakan rakan poli yang laen . perot tengah kembong ta kosong . bergurau yang bukan bukan . lepas tuu gelak sakan , haaissh ! elak termunta je masa tuu .  rakan rakan kat belakang tuu da penat melayan kami . muka pun masing masing da sakai ( sila lihat gamba sebagai bukti ) . kihkih ! 



sebagai ganjaran untuk contest neh . pemenang akan bawa pulang wang tunai dan produk  kesihatan tajaan CIKSU . selaku penganjur kite . ciksu kite neh memang ada jual produk kesihatan tuu kay . so sapa sapa yang cuba . bole terus berhubung melalui beliau . klik je SINI .

 dan dengan bangganya . aq nak tag AIMI . !  dia dengan buah hatie dia pun swett ouh ! .. 

JOM JOIN CONTEST BLOG PALING WONDERFULL








oke . da baca tajuk entri  ? . best en contest neh . well aq tekezut jugaa pabila sedang giat berblogwalking . tertera nama aq kat pos gadis kacak dan kepoh nehh . sebek lhaa aq kuat blogwalking . terperasan pula nama aq kena tag . minah neh lupa nak infom aq agaknya . geget karang ! .  then apa lagi . daa kena tag tuu , kena pandai pndai lhaa jalankan tanggungjawap . cewah ! rasa berbakat ke blog aq untuk semua neh ? arrgh ! abaikan soalan tuu . teeett ~~ 


bak kata penganjur MISS DHIA , contest neh terbuka untuk sume . tade pengecualian ! . tuu yang best en . tapi dia just chose satu pemenang sahaja  antara beribu penyertaan  . haaa rasain looo ~ bertarung lhaa kalian satu sama lain . HAHA . afta dat . kena tag kat 5 insan terpilih . opss nak pilih sapa . ? haaa . jum lhaa nengok sapa yang kena .. :PP




1. WANIE
2. CIKA
3. EYMA
5. EIEN 






sapa sapa yang berminat nak join ,. sangat sangat dialu- alukan yaww ! .. yang tertag tuu , janagn murung sangat yee , alaaa chil lhaa weyh .. jangan tikam aq ! errk .. :-x

Saturday, April 23, 2011

MANA LAGI NAK CARI BAJU




masih ta jupa lagi tshirt untuk gulagula hatie :(( . kusut kepala fikir kat mana lagi nak cari . waktu memang kerap cemburukan aq . siang sentiasa sibuk . malam lha waktu terbaek aq untuk bersosial . tapi malam bukan waktu terbaek untuk membeli belah . shoping complex sume da tutup lhaa noks !! ergh . sayanggg . saya kempunan kalo ta dapat pakai baju sama kaler dengan awak . saya cari kay sayang . ta susa pun nak cari baju kaler tuu , cume payah je . ERK ! .. 




** masih ada lagi 7hari untuk aq cari baju tuu , HURRY UP ENA! 

Friday, April 22, 2011

INNER ITU SAYA PUNYA










waw ! cantek okE  inner tersebut . adore gila lha seyh .. nampak comel plus ayu jew en bila bertudung . dan bila si tembum yang menggayakannya . memang bole tersembul pipi  yang hampir tergolek tuu . oke tipu . pipi bukan bola nak golek golek . bila ada contest comel yang menggalakkan perempuan untuk bertudung . sudaa pasti akan dapat feedback yang memberangsangkan . then aq pun mahu menjadi antara salah seorang peminat inner neh . dan ta sala en mencuba naseb dan berharap akan menjadi salah seorang pemenang . yeay ! hihe . 
to mrs . VIP . saya amat menyokong 100% terhadap contest yang anda anjurkan . sebab untuk pengetahuan semua . saya bukan lhaa seorang yang bertudung pada asalnya . (MENGAKU ) tett ~~  dan tidak menjadi kesalahan jika saya mula berjinak jinak untuk bertudung ayu macam kalian semua . INSYAALLAH .  eh pergi class kan pakai tudung . so apa nak heran . kan kan ! 



dan ini lha hasilnya . budak pipi tergolek .. HAHA ! 




wiweeet ! 








dan nak tag 2 orang untuk join contest neh . 

taraaaa ! 



aimi yang macho .. HAHA ..
durraini si dimple . COMEL ! 

Thursday, April 21, 2011

GELAK SAMPAI LOBAM






oke . semalam jupe BUNGA MERAH lagi . dia semakin berisi . pipi dia tembam minta kena cubet . oke . aq da dapat cubet pipi gebu dia tuu . jalan jalan pusing cari baju cari fasal , nampak baju sakai . GELAk kuat kuat . promoter da tunjuk mata jeling .  kao dengan baju sakai kao bole pergi jahanam . aq terus terus ligat lepaskan rendu dekat budak kenot tuu . makan keny rogers sama sama . makan sampai tersedak . aq dapat hadiah comel dari tuan yang comel . frame kao comel ngek ! nati aq letak muka kita . terima kasih ta terhingga untuk hadiah tuu . 






DENGAN KENOT KAT POLI




CHICKEN DANCE WITH KENOT . BOLE ? 








jalan masuk kedai orang . buat bingit . tanya harga . tanya warna . tanya saiz . kemudian beredar . tade satu pun yang berkenan di hatie . baju untuk si tembam gulahatie still ta jupe lagi . sama warna . tapi size pula macam haram . da jupe size terbaek . kaler pula ta maen peranan . feuuh ! -.-' baju kurung BUNGA MERAH pun masih tiada yang nampak berseri . masa memang selalu cemburukan aq . terpaksa lepaskan si kenot tuu pergi . puas pelok ciom dia semalam . tapi sumpaa ta puas gosip gosip dengan dia . oke . 30 hb neh paling havoc . aq dapat jupe  si tembam dengan si kenot . .paling penting .  nak pelok ciom dua dua bole ? 






** goodluck untuk tembam gulagula hatie yang sedang bertarung dengan kertas soalan . 

Monday, April 18, 2011

kena tag lagy daaaa ,,


serious . rasa macam nak terkincing kena tag lagi ,,HAHA ! whateva . thanx EMA WASHIF  fer the tag . kayak kamoo tahu aja yaa aq lagi seneng sekarang .  so lets check it out . ! 



a) 5 names that friends call.

1. ena
2. renna
3. nurul
4. beluncas
5.cas <-- stands fer BELUNCAS shortname . HAHA ! funny . :DD



b) 5 most important dates in your life.


1. 20jun - would be my bufday 
2. 25september - gulagula haties' bufday . TEMBAM ! 
3. 12december - papa n my youngest brothers bufday . serentak oke ! 
4. 2may - bufday mak . love u mak  ..
5. 31 ogos - my anniversary with TEMBAM . waww ! <3





C) 5 things you have done yesterday.


1. fasting - good fer my diet . weee ~
2. listen to my favorite song . s07 (buatku tersenyum ) more than 10times! .. egh !
3. update my cutey blog . 
4. ate  KINDERBUENO choc at night !( u gila lha ena ! lemak tuh ! )
5.  reload my prepaid . HAHA ! 





d) 5 ways to be happy.


1. laught like crazy girl . ! HOHO ! 
2. meet my TEMBAM lhaa ofcos . gumbira kao ! ..  :PP
3. suping until   PAPA KEDANA . 
4 .  receive MMS from TEMBAM . TEMBAM baru potong rambot . hihie ((:
5 . listen to my favorite songg . 




e) 5 gifts you would like to receive.


1. kereta . mahu kereta ! weckks ~
2 . ruma bungalow . HAHA <-- materialistics is it ? nak kasi , kasi . tanak . sudahh ~ :P
3 . handfon ( since my fon became damage ) poor me rite ?
4 .  new jeanns !  (weyh sua aq sume da sendad tahu ) . gumuxs2 ..  feeuuh ~
5.  choclate cake . lama ta makan cake .   :(





f) 5 favourite hobbies.


1 . membuta ofcos . 
2. cooking .
3. shopingg 
4.  merayap . lepak . MOVIE !
5.  tenung muka TEMBAM . ehehek .

g) 5 places you want to go for vacation.

1 . PAriss .. ouh romantic city 
2 . Australia . mau ke gold coast .
3 . pulau perhentian 
4 .  Bali
5 .  genting highland ( sumpa ta  pergi lagi  ) kesian kan .. 







h) 5 favourite drinks.

1 . horlicks ice 
2 . bandung 
3 . limau nipis 
4 . ice blends
5 . air masak pun sodapp . 





h) 5 things you always found in your room.

1 . baju kecik ., HIHIHIEE 
2 . kertas 
3 .  mainan kereta adek aq . ish ! 
4 . hanger ( paling belambak ! )
5 . hair ! . OMG . my hair . do some treatment ena ! HURRY .. 





i) 5 favourite clothes colours.


1 . pink
2 . white 
3 . black 
4 . blue
5 . peach






j) 5 favourite bands.


1 . UNGU
2 . black eye peas
3 .  sixth sense
4 . Sheila on 7 
5 .  paramore 





k) 5 favourite people.


1 . papa ( he is my superhero , nak cari husband macam papa saya . dia serba bole )
2 . mak ( always smile , smile n smile . )
3 . aiman fikri my TEMBAM @ gulagula hatie ( my everything ) <3
4 . PM  
5 . ZULHUZAIMI ! si kacak mengancam jiwa raga . ouh abang ,, HAHA 





L) 5 hangouts.

1 . city square
2 . movie
3 . jusco TEBRAU 
4 .  danga bay 
5 .  bazar karat ( all in JB n i love my city damn damn much ! )






m) 5 person you love so much.

1. Allah S.W. T
2 . Mislan (papa )
3 . (kamariah )
4 . Aiman Fikri ( TEMBAM )
5 .my family n frends ! i cant live without u .. 





N) 5 reasons you answer this survey.

1 . menjalankan tanggungjawap .
2 . saja gedix .
3 . bohsan lhaa babunn .
4 . perbanyakkn entri .hihie
5 .  tangan neh yang gatal mau taip taip . 






O) Lastly, please tag 5 loser.

1 . AIMI  ( kao ta pena kena tag en . nak amek kao ! ) HAHA <-- evil  
2 . CIK IKAN yang kepoh 
3 . BIOK ( hallu dak manja . hihiee )
4 . DURAINI ( rakan seperjuangan , ceh macam askar pula )
5 . HAIREEN kawan sekolah . well aq tetap nak tag kao noxx! . HAHA . 




sekian saja . ada ubi ada bas . sila jawap tag ! . ( tade kena mengena ) 
babai korunkk ~~



** yang ta terkena tuu , nati aq tag korank kay ,, jaga jaga cik salmah 

Sunday, April 17, 2011

ready fer shupping




oke . rabu neh get ready nak pergi cari baju untuk pakai time majlis gemilang kak murni . si BUNGA MERAH nak datang jb . bole layan shoping sama buudak kecik tuu . oke . kepala tengah ligat ligat fikir kat mana nak cari tshirt canggih untuk gula gula hatie aq tuu . ceh apa yang canggih pun aq ta faham . nak belikan dia tshrt yang sama kaler dengan baju kurung aq .  konon konon nak pakai sedondon time tuu . kaler baju kurung aq memang  pelik yee . harap maklum . LIMITED EDITION punya kaler . ciss ! tipu  . da nama pun baju kurung . berbagai corak dan warna lhaa ia . feeuh ~~




oke . terpaksa tutup kembali akaun mukabuku tuu . aq ta rasa aq perlu buka lagi . banyak jenayah yang menyakitkan mata dan hati . hari hari aq saket hatie saket gigi . hoi ena ! kao menipu lagi . sejak bila saket gigi .oke oke . aq tipu lagi . 




BUNGA MERAH pesan . aq harus kelihatan ramping di kaca matanya . haish ! mencungap lha aq nak diet . oke ena . kao ada 3 hari untuk berjuang ~~  jangan tayang lemak babat kao depan sahabat kao tuu OKE ! 





DEIT NA DIET , fuuh fuhh fuhh . . . 




-.-'



** sesungguhkan aq mengaku , tubuh kerdil aq neh da lama ta disarungkan baju kurung, 30APRIL neh lha aq mahu melaram  . ((:



Friday, April 15, 2011

si GATAL



seram sejuk aq dengar pujian kao . phuui  , rasa nak lempar jew keropok lekor yang ada kat tangan . bia melekat kat kepala biol kao tuu . kao buat bulu roma aq naek tercacak berdiri . puji puji perfume aq wangi . puji puji rambot aq macam bidadari . teet ! tpu . dia ta kata pun macam bidadari . aq jew tambah tambah . dia kata rambot aq panjang . cantekkk . hadooy . ! pacik . stop it ! . lincah lincah aq keluar dari teksi tampan dia tuu . memang lhaa tampan , teksi baru kot ~ .. ciss , rasa macam duduk dalam kotak penuh cacing je bila aq duduk lama lama dalam teksi dia tuu . geli tahu ! .geli ! .





susa lhaa . hari hari pon memang aq naek teksi pergi tempat praktikal , kalo da setiap hari pacik teksi perangai miang macam tu , memang demam  panas  lha gamaknya . huihh !  serious seram gila . 




** meken tua maken gatal . ! hamboiih ! ....  ingat ingat ler anak bini . 



Monday, April 11, 2011

chinese kaa ?



tersengih manja aq bila kao tuturkan bahasa ibunda kao tuu pada aq . kao cakap laju macam petir . aq diam seribu . bila ayat kao ditamatkan dengan noktah . aq bersuara keluarkan 2 butir ayat shaja ..

" saya melayu " ..

 ouh ! siyes kelaka !  wajah kao seperti hampa . HAHA ! . cakap sakan bagai orang nak lelong baju kurung time malam raya . datang ta ketuk pintu , terus serbu serbu
" auntie . neh cybercafe maa ., tempat buat service lepair sama class computer sajaa . u tada baca kaa signboard depan punya .  ayoo ." ..




blogger blogger terchenta !  . p amek teropong bulan nuh ! kalian tolong skodengkan ^_~
kejap kejap .nak test power jap ..




neh muka jawa





neh iban ((:








neh muka budak suka makan belacan !








muka neh npk macam vietnam jual eskerim .







muka bibik indon tukang urut urut tuu 







muka entoh lerr 







neh muka langsi .. HAHA








oke . paling senang , nah aq taruk muka jawa lagi sekor . HaHA !
oke oke sorry najwa musfirah . bukan javaness . tapi awak japaness .. HIHIee <3 love u !






** entah lha . da banyak kali cina cakap cine dengan aq  -.-  
. oke .bai ..