BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Posting2 ting ting tinggg :)

Saturday, November 12, 2011

JANGAN MAKAN KALAU TAK SANGGUP !

hallluuuuuu ~ apa kabar semuaanyiii . baguh lahhh . nyetnyett . (credit to johan and myGENDUD )
** nyettnyett will be his trademark . mine ? nyot nyot . ahhaa >.<



back to november . no entri for october and big sorry to september . big sorry yaa guys  --'




scary ta title ? yaaa scary merry litle bit cutey


bukan !neh  bukan fasal makanan haram . bukan juga fasal makanan was2 halal haram . ini cerita fasal ceritera cinta . phuiih ~ tade maknanya bercinta pagipagi ta gosok gigi . 



ouh pagi yang indah . dan sangat indah . semuanya fasal indah .  sambil menggosok gosok mata sepet . telinga kecil neh diayunkan suara yang indah


"ena tuu makan lhaaa ada cake khalilah punya . jamah laa sedap tu"


zappppp ! tanpa sempat habis menbuang sisa kotor di mata dan muka .  mata yang kecil tadi menjadi besar tanpa dipinta ! ..



"FUYOOH , BESTNYA CAKE , COMEL GILAAA ! NAK NAK  !"


mula mula tengok dulu . nak makan ta sampai hatie . comel sangat . ta caya cube tengok neh 












aduyy . comelnyaa ~ . macam ney nak kasi aq makan . haihh . alamatnya simpan dalam frame jelaaa buat perhiasan . at first tanak makan . nak amek gambar cake comel neh jeee . 



pastu dok fikir . 


haduuu . nak makan ke tanak neh . comel sangat laaa . kesian dia kena makan 



last last . sawan tekak biawak dah datang . 



ahh . ! saya harus telan awak juga cake comel . bite u bite u ! aummmm .



last2 tamatlaaa riwayat 2bijik cake cumel kena telan dengan aq . dua bijik je tau . ta sanggup banyakbanyak . kesian cake cumel tuu . biala orang lain yang geget . ta sanggup den nak kunyah dia lagi . 



then da sedap menyantap di pagi hari . ada budak kurang waras buat aq tersentap .


suka hatie panggil aq kapir . Ya Allah . kapir lakhnat mana lha yang kamu samakan neh . malas nak layan . jalan terbaek . REMOVE . done !

>_<






:: agaknya mak aq masa mengandung dulu terkenan tengok benda dot dot kot . pantang nampak polkadot . aq panggil 'comel' . ahh cumell . cumell ..

Sunday, August 28, 2011

i GOT KAD RAYA yawwww ...

penulisan pada kali ini adalah versi jakun yang melampau pada hakikatnya . diharap semua dapat bertimbang rasa atas kesulitan yang dialami . 










drrrrrrrr dddrrrrrr  ... **bunyi beg roda aq ditarik dengan begitu laju dia atas permukaan jalan tar yang kesat . ta saba betol nak sampai depan ruma .  dan . sampai jee depan ruma semestinya perkara pertama aq buat adalah cek peti surat ruma aq ! hahaahaha . tapi hampa . tiada sekeping pun posto dari si posmen .  










"mak , putih datang mak . mana mak neh . putih rindu kan mak. timbul lhaa mak  " .. aq ta ucapkan begitu . tapi beginilah dialog dalam drama bawang putih bawang merah .  babak ketika putih mahu memberi makan pada ibunya si ikan kaloi . 
















sampai sahaja di rumah . emak menyambut kepulangan anakanda tercinta . diragutnya beg roda besar aq tuu .  risau dia melihat anak daranya  membawa beban barang yang begitu banyak , walau pada hakikatnya mak sebenarnya mencari-cari ole2 kopok lekor terengganu . HAHA . joke2 . mak saya bukan begituu okehhh .  suddenly tanpa ditanya . mak berkata .










" tuu ada 3keping kad raya . mak da amek simpankan . kelmarin posmen hantar . "..












ya beda beduuuuuuuu ! dapat kad raya setelah 2tahun tanpa kad raya . jakun oke. serious jakun dan eksaitet ! HAHa . walaupun kad raya sebenarnya hanyalah dua keping . lagi sekeping "kad raya" dari celcom center . peringatan bahawa da 2bulan ta bayar berukband . hoyeah !














dis cutey kad raya from BRO NIZAM IJAM .. phiweett ~~~rajen hang buat sendiri . terharuu  , soppp3x!



some speech .. <=






--------------------------------------------------------------------------------






2nd from ZOUL .




comel kan speech dia . hehehe . 









haaa , comel kan ! pastinya kad raya yang hawt neh sume dari rakan blogger aq jugaa  . ta tipu babe . ini serious punya cerita . semoga mereka diberi kebahgiaaan dan ganjaran atas kebaikan mereka . aminn ~~ ta terbalas budi korunk ! 








salam lebaran dari beluncas buat semua (=

Tuesday, August 23, 2011

ramadhan terakhir bersama KALIAN

harini saya nak cerita . tapi semuanya tentang kelmarin .  kelmarin yang takan pernah kami lupakan . sampai bila-bila . 




saya taruk gambar bibik tukang basuh baju kat ruma saya neh sebagai santapan pertama kalian . 





kelmarin
 saya dengan rakan taulan kelas DIP5S2 berbuka sama . kami serasi bersama . 




kelmarin
budget yang kami keluarkan jugaa sedikit sahaja . RM10  seorang . budget neh adalah paling murah kalo nak dibandingkan tempat lain yang rata-rata mahukan bayaran rm15 minimum untuk 1 kepala . 



kelmarin
kami makan kenyang benar rasanya . kurma pun licin kami kerjakan . ta elok membazir . kan ?




kelmarin
kami habiskan sisa terkahir kami di poli neh . kami singgah sebentar di pantai untuk menyantaikan perot kami . kami gembira :D





kelmarin
sedang enak berjalan di pantai . ada sekor kucing gemok lalu depan saya sambil tayang punggung . gedik kan dia . ..  ^_^






kelmarin
saya sebak bila mereka bilang kami harus pulang kerana hari sudah larut malam . saya tahu saat-saat macam tuu takan saya dapat lagi lepas neh . ini lhaa kali terakhir kami berbuka bersama sebagai pelajar politecnic dungun, terengganu . masuk tahun neh . da 3kali kami sambut Ramadhan bersama . 






kelmarin 
saya akan ingat sampai bila-bila tarikh untuk kelmarin - 20 august 2011. saya sayang tarikh tuu . saya tahu majlis kami ringkas tapi saya rasa bermakna atas kehadiran rakan-rakan saya tuu . 




sayang kalian 


















































saya bahagia bersama kalian .our frienship will never end oke babehh . alotttttt of love here

Monday, August 22, 2011

maaf yee encik . mood saya tertinggal d RUMA

**sigh . saya mulakan penulisan saya dengan keluhan . tapi saya nak habiskan sisa ketawa siang tadi bole ta ? HAHA haihhh. hatie rasa gundah gulana sejak kebelakangan neh . apa yang disampaikan pensyarah hanya berlegar di awangan tanpa menusuk di minda




oke saya mengaku saya belajar sambil bermain-main (sila betulkan tatabahasa saya ). saya ta focus seharian tadi . saya leka ta dengar arahan lecterur suruh siapkan lab exercise . ena ! wake up . kao masih di dungun dan belom jejak jb okeah ! 





panggggg! nahhh neh makan dia . ( credit to nabil ).




saya dreaming + kacau orang sepanjang kelas tadi .  saya laju2 buat lab . lepas tuu saya kacau orang . saya rasa bahagia . sangat bahagia ! saya undang rakan saya layan kerenah saya .  dia setuju ! :D






saya bertambah bahagia .






encik . serious encik . saya ta bersalah ketika ini . saya tahuu encik sedang bertungkus lumus terangkan lab yang encik beri . tapi waktu tuu saya da siap da pun lab encik tuu . betapa lajunya saya . saya bersungguh2 buat lab pastuu baru saya buat nakal sedikit ((:

































saya baru sedar saya 'lupa' bawa mood saya pergi kelas untuk belajar  . hatie saya pulaa da jao tinggalkan saya . dia da sampai jb dulu . jasad neh jee yang masih tertinggal di kuala dungun  neh .  saya berkobar-kobar nak pulang beraya bersama keluarga .  saya serious )):





mak . papa . nantikan kepulangan anakanda !




Thursday, August 18, 2011

HURAY ! SAYA JADI BLOG PILIHAN .

salam ramadhan . malam semakin larut . tapi malam-malam neh jugaa mata aq semakin celik ta mahu tidur . rupanya ada budak busuk duk jampi serapah blog aq kat entri dia . cettt .  =P



sumpah bang oi . aq TERtepuk dahi aq  neh tatkala melihat dashbord tajuk entri kao ada gambar header aq , haihhh . seumpama mimpi . aq tonyoh mata aq yang sememangnya da kecik neh berulang kali . oke . aq belom mimpi sampai africa lagi . 




haih . aq nak berkhayal lagi . betul ke neh ? betul kee





SILA LEMPANG SAYA SEKUAT HATIE ! **amaran yang ta berapa nak keras . 









proottttttttt~~~





hahh . nah kao kena kentut .  tuu lhaa kao na . suka sangat kan kentutkan blog orang . kan da senoneng kepale . 





yee sesungguhnya saya mengaku saya memang selalu buang angin dekat blog beliau . saya selalu bikin ribot taufan angen kencang halilintar sambar menyambar sampai beliau sudah tenat memikirkan saya . dan akhirnya beliau terpaksa memecahkan tembelang bahawa saya memang selalu buat onar di setiap entri beliau . saya akan kentot2 di blog beliau sesuka hatie saya ! wakakaakaa ! 





tapi ada sebab musabab saya berkelakuan demikian . firstly nak berterus terang neh . aq kalau kentut dekat blog kao bang . memang lawas betol . huh ! lega rasanya . nikmat ta terkata ~~  dan kao pun tanpa arahan dari sesiapa . terus melancarkan 'serangan' semula ke atas blog aq . HAHa .



:D



oke2 . kite kembali serious . ehemmm2 .. da alang2 semua da tahu neh .  adalah satu idea yang baek jika korang lepak2 santai2 kat blog NIZAMIJAM neh . sambil tambah kenalan , korang bole tambah info , tambah follower , tambah ilmu dan tambah tolak . ta rugi pun bertegur sapa beramah mesra sesama blogger . ta gitu ?   banyak idea2 menarik yang dihasilkan oleh bro kentut berapi neh . ta caya ce korunk terjah blog dia ! ce terjah . ce terjah .. tapee jangan malu . broo tuu surely sempoi ! haaa paling latest neh dia ada nak bagi kad raya pada sapa yang berminat . kelass kao maria . eh salah ! kelass kao nizam =D



then , lastly . hope korunk janganlahh sombong sangat jadi silent reader , dah baca2 pastuu belah . alaaaa . da alang2 singgah tuu . tinggalkan sikit jejak pun tapee .  sikit jee ta rugi pape pun . ta terjejas pun akaun bank korunk (:  ayuh kita sama-sama  menjadi warga blogger yang mesra di alam cyber . pehh ayat ~ cayalaaah .



haipp .. tamau sombong .





p/s: 'kentut' yan dinyatakan di atas adalah maksud sebenar bagi jejak/komen yang ditinggalkan di blog2 yang ada . haaaa nak cakap beluncas pengotor lhaa tuuuuh .. :P






again . tengs alott yaa bro nizamijam ..

ads





_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?fd61b67283b06a1bff5cb896a5927102

Sunday, August 14, 2011

video paling sedih abad ini ! urgh

saya ta sanggup nak cakap pape lagi . bila saya tengok video neh . hatie saya sangat lha ta keruan . saya nak minta maaf kat mak gn papa kalo kalian kusut dapat anak macam saya neh .im  sorry for everything ~~





gulppp ..







video






demmit !

jangan ! jangan cakap pape lagi . saya maluu .. ini serious ..









kejadian ini berlaku sewaktu saya semester 1 . dan sekarang saya sudah semester 5 ! usia bukan penghalang untuk saya terus bergelak sakan sampai terkehel urat rahang ! . wakahakakahh !






**macam kartun lhaa ..  ^_^